Den ultimative pakkeliste til sommerferie med hund: Need-to-Have og Nice-to-Have

Den ultimative pakkeliste til sommerferie med hund: Need-to-Have og Nice-to-Have

, Ida Winther,

Skal du have din hund med på sommerferie? Når du planlægger at tage din hund med på sommerferie, er det vigtigt at være godt forberedt. Vi har derfor givet vores bud på den ultimative pakkeliste til din hund, så du er sikker på at du har alle de nødvendige ting tilgængelige under rejsen og opholdet. Dette blogindlæg vil guide dig gennem de essentielle og ekstra ting, der gør ferien behagelig for både dig og din hund.

Need-to-Have:

1. Hundetegn og identifikation:

Det er først og fremmest vigtigt at din hund har et hundetegn med dine kontaktoplysninger, som navn, telefonnummer og adresse. Dette sikrer, at din hund kan identificeres, hvis den skulle fare vild. Hos Luksushund tilbyder vi gratis gravering af din hunds hundetegn.

2. Halsbånd, sele og snor:

Husk at pakke din hunds halsbånd og/eller sele samt en snor da din hund kommer et nyt sted hen og der i den forbindelse kan være mange nye og spændende dufte. Se vores udvalg af hundeudstyr til gåturen her.

3. Mad- og vandskåle samt vandflaske:

Det er vigtigt at pakke nok mad til turen og sørge for at din hund altid har adgang til friskt drikkevand. En transportabel vandflaske eller termovandflaske til hunde er perfekte at have med sig på gåture, i bilen eller i flyet. Det er i særdeleshed vigtigt at din hund forbliver hydreret og har mulighed for at køle ned i sommervarmen. Se vores udvalg af vandflasker her.

Du kan også med fordel medbringe transportable skåle, der er nemme at rengøre, så din hund altid kan spise og drikke, når det er nødvendigt. Se vores udvalg af hundeskule her.

4. Kølemåtte eller køleseng:

Sørg for at din hund har mulighed for at søge væk fra solen og at den kan ligge et behageligt og køligt sted i sommervarmen. Kølemåtter er praktiske, nemme at have med alle steder hen og så er det en fantastisk måde for din hund at blive kølet ned på. Kølemåtter eller kølesenge findes i mange forskellige størrelser og farver, og indeholder naturligvis giftfrit kølende gel så den ikke er til fare for din hund hvis uheldet skulle være ude. Se vores store udvalg af kølemåtter og kølesenge her.

5. Transportkasse eller hundesele til bilen:

Hvis du rejser med bil, er det vigtigt at have en passende transportkasse/transportbur eller en sikker hundesele til bilen. Dette giver din hund et sikkert og komfortabelt sted under rejsen hvor den trygt kan sove og slappe af. Se vores udvalg af transportudstyr til hunde her.

6. Medicin og førstehjælpsudstyr:

Hvis din hund tager medicin, skal du sørge for at have en tilstrækkelig forsyning til hele rejsen. Medbring også et førstehjælpskit med forbindinger, desinfektionsmiddel og andet nødvendigt udstyr til at håndtere mindre skader eller nødsituationer. Det er desuden vigtigt at din hund er velbeskyttet over for flåter og lopper. Vi har samlet et godt udvalg af produkter der kan beskytte din hund mod flåter og lopper her.

Nice-to-Have:

1. Rejsetæppe og hundeseng:

Gør din hunds rejse ekstra behagelig og skab tryghedsfølelse for din hund, ved at medbringe dens yndlings tæppe eller dens egen hundeseng. Dette giver en tryg og genkendelig soveplads på ferien. Et rejsetæppe eller et bilsæde kan være rart for både dig og hunden når i er på farten da din hund ligger godt og du undgår beskidte poter på sæderne. Se vores udvalg af hundesenge og rejsesenge.

2. Legetøj:

Tag nogle af din hunds yndlings legetøj med for at holde den underholdt og stimuleret under turen og opholdet. Du kan med fordel også købe kølende legetøj så din hund på den måde holder sig afkølet. Vi har et stort udvalg af sjovt legetøj til hunde i alle alder og størrelser. Se hele udvalget her.

3. Høm-høm poser:

Det er altid vigtigt at have nok hundeposer med sig når man går tur men særligt også når man er på ferie med sin hund. Medbring rigeligt med høm-høm-poser til at samle op efter din hund. Se vores udvalg af hundeposer her.

4. Godbidstaske:

Når man er på farten eller på ferie i varmen har man ikke altid nødvendigvis en lomme ledig til godbidder. Derfor kan en godbidstaske hvor der er plads til din hund yndlingssnacks være ideel og uundværlig på ferien. Mange af vores godbidstasker kan nemt sættes fast med hank eller spænde. Se vores store udvalg af smarte godbidstasker her.

5. Shampoo, balsam og plejeprodukter:

Solens stråler og sommarvarmen kan være hård for din hunds hud, poter, pels og ører. Derfor anbefaler vi at man bruger potevoks eller andet potepleje året rundt da varmen kan foresagde små sprækker og rifter i din hunds poter. Se vores store udvalg af potepleje her. Derudover kan det være en god idé at pakke en god børste eller kam hvis din hund kan lide at rulle sig i sand, hoppe i havet eller bare trænger til at få børsten pelsen igennem på jeres ferie. Vi har et bredt udvalg af fantastiske børster til alle slags pelstyper her. Det kan også være godt at have balsam, shampoo og måske lidt pelskur med på turen hvis din hund trænger til et bad eller pelsen trænger til at blive blød- og fugtiggjort. Se vores store udvlag af pelspleje her. Sidst men ikke mindst er det også altid en god idé at have øre, øje og tandplejeprodukter med på turen da man aldrig ved hvornår uheldet er ude eller om din hund får behov for lidt pleje og rengøring. Se hele udvalget her.

Gode råd hvis du skal på bilferie med din hund:

 1. Sørg for at din hund har et godt sted den kan hvile sig hvor den ligger sikkert og behageligt. Enten i bur eller med bilsele.
 2. Sørg for at din hund ligger i skyggen
 3. Lad altid din hund have adgang til frisk drikkevand
 4. Lyt på og observer din hund under turen, den har måske brug for flere pauser end du regner med.
 5. Lad aldrig din hund være alene i bilen, særligt når der er varmt ude.
 6. Tag lidt godbidder eller eventuelt et tyggeben med til hunden så den kan beskæftige sig mens i kører.

Gode råd hvis du skal flyve med din hund:

 1. Kontroller flyselskabets politik: Før du booker din flyrejse, skal du undersøge flyselskabets regler og politikker for at transportere kæledyr. Hvert flyselskab har forskellige krav og begrænsninger, så det er vigtigt at være opmærksom på disse for at undgå overraskelser eller afvisning ved indtjekning.

 2. Reservér plads til din hund: De fleste flyselskaber har begrænset plads til kæledyr i kabinen, så det er vigtigt at reservere plads til din hund på forhånd. Vær opmærksom på, at der kan være begrænsninger for størrelse og vægt af hunden.

 3. Brug en godkendt transportkasse: Din hund skal være i en godkendt transportkasse under flyvningen. Transportkassen skal være sikker, behagelig og rummelig nok til, at din hund kan stå, ligge ned og vende sig om. Sørg for at mærke transportkassen tydeligt med din hunds navn og dine kontaktoplysninger.

 4. Træn din hund til transportkassen: Hvis din hund ikke er vant til at være i en transportkasse, er det vigtigt at træne den gradvist inden rejsen. Lad din hund blive bekendt med transportkassen og skab positive associationer ved at give den godbidder eller legetøj, mens den er i kassen. Sådan undgår du at din hund bliver unødigt stresset under flyvningen.

 5. Tag din hunds komfort i betragtning: Sørg for at medbringe nogle af din hunds yndlingsgenstande, såsom et tæppe eller en lille legetøj, der kan give trøst og tryghed under flyvningen. Giv også din hund rigeligt med vand og adgang til det i løbet af rejsen.

 6. Tjek kravene til sundhed og vaccination: Mange lande og flyselskaber kræver dokumentation for, at din hund er sund og korrekt vaccineret. Sørg for at have de nødvendige vaccinationsattester og sundhedsdokumenter klar til check-in.

 7. Planlæg toiletbesøg og motion: Før og efter flyvningen skal du sørge for, at din hund får mulighed for at besørge og få lidt motion. Det kan være en god idé at tage en lang gåtur inden flyvningen for at hjælpe din hund med at brænde energi af.

 

Rejse- og vaccinationsregler for hunde inden for EU:

I EU er der specifikke regler for at rejse med hunde. Her er nogle nøglepunkter:

 1. Mikrochip: Din hund skal have en mikrochip, der er korrekt registreret med dine kontaktoplysninger. Dette er afgørende for at identificere din hund under rejsen.

 2. Rabiesvaccination: Din hund skal have en gyldig rabiesvaccination. Vaccinationen skal være mindst 21 dage gammel før rejsen. Dette dokumenteres i hundens EU-kæledyrspas.

 3. EU-kæledyrspas: Du skal have et EU-kæledyrspas, der udstedes af en autoriseret dyrlæge. Passet indeholder oplysninger om hundens identifikation, rabiesvaccination og eventuelle andre nødvendige vaccinationer.

For yderligere information og opdaterede regler, henvises til European Commission - "Traveling with pets".


Andre blogindlæg

Log ind

Glemt dit kodeord?

Har du ikke en konto endnu?
Opret konto